torsdag 12 juni 2008

Ännu en modeblogg

Nytt hängsmycke från Granville Street, Vancouver. Passar till allt!


"Ja jag, jag hatar hela borgerligheten!
Ja jag, jag hatar Sara Leander!
Ja vi, vi ska beväpna oss!
Ja vi, vi ska beväpna oss!"


/Ebba Grön, poesi på hög nivå
Det ger mig också trygghet på jobbet, nu när jag lyckats hamna i osämja med en av mina arbetskamrater. En man som sadlade om från kockainförsäljning och fängelseliv till kock.
I mitt kök har vi nu, ovan nämnda Sam, från Jamaica. Vi har Eddie, värstingen som jobbade ihop pengar till sin kockutbildning under flera år på Mcdonalds, enbarnsmor från Fillipinerna, ny köksmästare och jobbandes två jobb. Vi har Irak som jobbar i disken, mekanikern från Indien som fram till i fredags jobbade två jobb. I fredags förlorade han sitt andra jobb, något som skylldes på "konjunkturen" och "ekonomin". Man undrar ju vilka människorna bakom besluten är. Eller om det kanske ändå är så att det sitter någon lite Gud där uppe och tänker för sig själv;
"Vafan, två jobb!? Då måste man ju jobba precis hela tiden. Det borde väl räcka med ett? Ont i ryggen har han också, vafan. Ja, Vafan, hans ungar kan väl dricka mjölk i skolan istället om han inte har råd att köpa det i affären. Vafan, ett jobb räcker!"
Vi har Kirk, som orkar de långa dagarna i köket med hjälp av en fickplunta, små röda piller och ett och annat smidigt besök i ölkylen.
Vi har Tommi, pastrychef med rötter i Kina.
Och vi har mig, Jenny from Sweden.
Oftast försöker vi prata engelska. Men mest blir det en blandning av engelska, fillipinsk slang, jamaicanska, spanska, kroppsspråk och något som ingen annan än oss skulle förstå. För ibland är det enklare att hitta på nya uttryck än att förklara sig.
Mitt första svenska bidrag till Deuch; "Lagarbete"
Vilket förövrigt också borde vara väldigt modernt, tycker jag.


3 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.blogto.com/fashion_style/2008/05/torontonian_tries_to_board_plane_at_kelowna_airport_while_toting_a_gun/

Anonym sa...

The Angry Brigade

kallskänkan sa...

det där är förskräckligt kul