onsdag 15 april 2009

Nya grepp

Jag satt och skrev på en uteservering i staden där det i tunneln in till centrum står klottrat "När vi blir äldre flyttar vi härifrån". Någon ansvarig hade hängt upp gula fjädrar i träden och jag hade kvällen innan ätit min påskmiddag på Restaurang Pingvin. En scen stod uppställd på det torget, rader av bänkar men ingen tog ordet. Jag satt på den uteserveringen och skrev men ni hörde mig inte. Killarna vid bordet bredvid pratade om gårdagensfylla och sparvarna försökte äta min ostfralla. Det kändes meningslöst att skriva när ingen lyssnade

Efter två dagar klarade jag inte av det längre, jag hade stickat på min stickning, läst i mina böcker, skrivit mig bort från orden och behövde någonting annat. Min bror i Göteborg.
Det är konstigt att hävda att jag är bostadslös när jag har så många hem att komma till. Nu mellanlandning i Motala innan jag åker tillbaka till Stockholm igen.

Även om rastlösheten drog mig från min isolering i Uddevalla så har jag faktiskt skrivit. Jag är så trött på min diktsamling att jag bara vill fixa färdigt den så att jag blir av med skiten någongång. Trött på min egen mentalitet om att den aldrig är bra nog, min rädsla för vad andra ska tycka, tankegångarna om att det ändå inte spelar någonroll för ingen kommer vilja publicera den ändå.


Jag omvärderar hela min roman, river ut kärlekshistorien och skriver om allt i hopa. Boken kommer handla om köket, om arbetskamraterna, kockknivarna, kampen.
Jag är trött på kärleken. Den får sparken. "Jag behöver inte dig nästa säsong"-inyourface.


Fast kärleksdikter får fortfarande vara med, iaf sånna som handlar om att kämpa.
----

jag vaknar i en stad så kall
att fönsterrutorna skakar
när man andas på dem
vaknar med din hand
som ett skydd över mig
när jag inte kan hitta det hos mig själv

när jag inte orkar mer
när jag säger att jag inte orkar mer
svarar du att det är okey
ställer dig upp brevid mig och hatar precis som jag

när det inte finns något hopp
när du säger att det inte finns något hopp
tittar jag på dig och ser
att vi aldrig varit närmare

3 kommentarer:

laarsa sa...

bra skit!

Robert sa...

Det är skillnad på hemlös och bostadslös. /R

Minuit sa...

Det här gillar jag väldigt mycket. Hörde dig i P3 nyss. Nu ska jag läsa mer! Kram